Arabiyy

Tegakkanlah Agama Dan Janganlah Kamu Berpecah Belah

Ujian Ketewasan Ust Nasa Isa

Apabila saya dan teman2 menyatakan minat kpd ust Nasa, bebrapa rakan lain x berpuas hati, menujukkan rs kurg senang.

Sepanjng pergaulan singkat dgn beliau, saya dpati beliau sgt alim, lemah lembut, sgt mnghargai org lain, (tidak sombong, memandg rendah dan bengis spt lain2 pemimpin ). Beliau sgt tawadhu’, mantap, segala hujahnya bernas.

apabila ingin menyambung Master, beliau mencdgkan saya agar mengambil Master Comparative Law UIA. Oleh itu, kasih hati sgt tertumpah kpdnya.

Apabila beliau dipukul oleh TG, saya terasa amat pedih kecewa dan hiba. krn kedua2nya saya anggap spt guru yang sgt dikasihi….

APA SALAH ust Nasa

“1. SALAH Ust Nasa kerana Ust Fadhil Nor mengangkat beliau menjadi Setiausaha Agung PAS pada usia yang begitu muda sewaktu beliau menjadi exco pemuda pusat. Hinggakan beliau tidak sempat untuk bertapak dimana2 kawasan dan sanggup meninggalkan jawatan pensyarah semata-mata berkhidmat sepenuh masa dengan parti. Ramai pimpinan parti yang tidak bersetuju dengan langkah Ust Fadhil tersebut dan ramai juga yang iri hati dengan kepercayaan yang diberikan oleh AlMarhum Ust Fadhil Nor kepada Ust Nasa.

2. SALAH Ust Nasa kerana mengikut arahan mesyuarat jawatankuasa PAS Pusat dan Majlis Syura yang mengkehendaki beliau bertemu dan berbincang dengan UMNO mengenai kedudukan PAS selepas PRU12.

3. SALAH Ust Nasa kerana memikul, menjunjung dan melaksanakan titah presiden mengenai Kerajaan Perpaduan.

4. SALAH Ust Nasa kerana beliau digelar “ejen UMNO” oleh Mursyidul Am yang tidak mendapat maklumat yang tepat.

5. SALAH Ust Nasa kerana dia tidak begitu pandai berjubah dan berserban seperti presiden dan mursyidul am.

6. SALAH Ust Nasa kerana karakternya yang cepat mesra dan baik dengan semua orang termasuk rakan dan lawan hinggakan musuh politik pun menyukai keperibadian beliau.

7. SALAH Ust Nasa kerana perwatakan beliau yang mudah didekati oleh sesiapa itu turut dihormati dan disegani oleh tokoh-tokoh korporat negara sehingga PAS banyak mendapat sumbangan dana melalui beliau.

Saya telah jngka ketewasan Ust Nasa berdsrkan pemerhatian. Biasalah wahai ust, org dimana2 pn org alim dan hebat diketepikan. lihat di masjid2 ust2 hafiiz x mjd imam, yg dipilih imam ialah gol2 yg x tahu ikhfa’ haqiqi dn qalqalah kubra itulah! gol imam karut lelucon…bacaannya lucu…

Org yg alim spt ust akan ditolak ketepi, krn terlalu masyhur, cerdik, cendekiawan, alim hebat, popular, bukan spt ahli politik geger…Ust dicemburui dan dihasadi krn ramai yg menyukai ust…

Pepatah Inggrris menyebutkan, “Bangsamu memaafkan semua kesalahanmu, kecuali apabila kamu menjdi cerdikpandai (abqariyy).”

perwakilan pun termakan hasutan2 dan fitnah2 blogger, dn mrk itu adalah peerwakilan jadian2, ust2 palsu shj…jahiliyyah, penuh hasad, bodoh, benak xtahu menilai…

mmglah ust pedih, x blh menerima pd awalnya. tp ini ketentuan taqdir yg pahit…Zaman skrg sekiranya org alim dtg ke satu tempat membina masjid, mengajar,  akhirnya ia akaan diusir,

dan dinaikkan imam jaguh dan hero kampung!!

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: