Arabiyy

Tegakkanlah Agama Dan Janganlah Kamu Berpecah Belah

Syiah adalah Musyrikin

By : Ust Razali Tahir

SYIAH ADALAH AGAMA MUSYRIK!

Ada yg menyatakan penganut Syiah itu masih dihukum sbg muslim. Pada saya, sebut sahaja atas nama SYIAH, Islam yg mereka miliki adalah ISLAM YG ROSAK. Mmg betul mrk melaungkan syahadah, bersolat, mengucap takbir tahmid dan tahlil, tetapi semua syiar2 Islam yg mrk ucap dan lakukan itu telah rosak. Mengapa? Hanya satu saja jawapannya. Krn mrk BERBUAT SYIRIK dan BID’AH KUFUR. Maka, ibadat mrk sama spt Ibadat Abu Lahab dan Abu Jahal. Wp umat Quraisy mengaku Allah sbg Tuhan Yg Esa, melaksanakan ibadat tawaf dan haji saban tahun, namun kesemuanya tiada nilai lantaran aqidah syirik dan amalan bidah mereka. Sebab itu umat Quraisy sblm Islam mrk disebut sbg MUSYRIKUN. Maka tiada beza aqidah dan amalan agama yg dilakukan oleh penganut SYIAH dan UMAT QURAISY di era sblm Fathul Makkah yg berdiri di atas SYIRIK dan BID’AH DOLALAH/SESAT. Penganut Syiah itu sudah layak dihukum MUSYRIKUN, bukan lagi MUSLIMUN. Tidak perlu dalil byk utk hukum penganut Syiah sbg musyrik, cukuplah dgn hanya mrk beriman bahawa Ali r.a itu sbg Rasul terakhir dan mempertuhankannya dlm semua keadaan bersama dgn Allah Azza Wajalla. Sama spt umat Quraisy berseru kpd patung Latta, Uzza dan Manat bersama dgn nama Allah.

Ini antara contoh aqidah dan amalan Musyrikun Syiah yg bukan dari ajaran alQuran dan Sunnah Rasul saw:

1. Ali Nabi dan Rasulullah terakhir yg sebenar, bukan Nabi Muhammad saw.
2. Ali dipertuhankan bersama anak dan isterinya Fatimah r. anhum. Sebab itu dlm doa mereka menyetu Ya Ali Madad! (Wahai Ali, bantulah kami), Ya AzZahrah (gelaran baru utk Fatimah r. a) Madad! Ya Hassan/Husin Madad!.
3. Mengharuskan zina atas nama MUT’AH.
4. Menyembah kubur.
5. Bikin kaabah sendiri di Karbala dan beribadat haji disitu.

Dan byk lagi yg kesemuanya menjadi kayu api yg membakar hangus binaan Islam. Rosaklah binaan Islam itu spt apa yg terjadi pd umat Bani Israel yg merosakkan Taurat, Zabur dan Injil. Islam tulin yg ditinggalkan oleh Nabi2 zuriat Israel habis dirosakkan oleh pemuka2 agama bani Israel yg berjubah dua tiga lapis dan serban sebesar kereta kancil atas kepala. Dirosakkan dgn apa? Jawabnya dirosakkan dgn syirik dan bid’ah dolalah. Sbb itu mereka bina pusat ibadat di atas kubur nabi2 dan beribadat di atasnya, menyeru nama nabi2 mrk bersama dgn nama Allah. Maka, mrk adalah ahli kitab yg rosak, lalu mrk juga menjadi musyrikin krn menjadikan kubur sbg berhala!

Ada org kata Syiah bagus krn penampilan mrk sgt Islamik krn pakaian mrk yg Islamik itu. Kita katakan pakaian para paderi, nun/mother or sister yg beragama Kristian pun bagus juga pakaian mrk. Maka apakah agama yg dibawa oleh mrk bagus dan benar?

Dlm hal mencari kebenaran, Islam sgt menitikberatkan soal KEPERCAYAAN YG BENAR & AMAL IBADAH YG SOLEH YG DIREDOI ALLAH menurut ketetapan wahyu, bukan akal & hawa nafsu. Kepercayaan yg benar dan amal soleh yg diredoi itu hanya diketahui melalui ajaran Rasul saw. Ajarannya itu terkandung dlm alQuran bersama kitab tafsirnya yg muktabar, dan dlm kitab2 hadis yg muktabar bersama syarahnya. Tinggal lagi kita mahu belajar kesemua itu secara istiqomah atau tidak. Atau cukup dgn hanya ilmu dikutip di facirbook, wasap, atau Pakcik Gogel, yg penuh dgn peniouan dan putar alam.

Namun, sama ada Ahli Kitab, penganut Syiah atau sebahagian dari org yg mengaku Allu Sunnah mrk bertiga bersepakat atas SYIRIK YG SATU iaitu SEMBAH KUBUR dan PUJA ORG MATI. Akhirnya tiga puak ni sama2 mendapat laknat Allah Taala. Nabi saw telah bersabda:
لعن الله اليهود والنصارى الذين اتخذوا قبور انبيائهم مساجدا
“Allah Taala melaknat puok Yahudi dan Nasoro/Kristian krn menjadikan qubur para nabi mereka sbg masjid/pusat peribadatan”.

Laknat ini terkena kpd semua umat yg sembah qubur dan bikin ibadat kat kubur. Samada tawaf kubur, baca Quran kat kubur, berseru mintak tolong kat org dlm kubur konon dianggap wali Allah, bayar nazar krn baru dapat jodoh selepas umur 40 tahun, atau baru boleh anak lps kahwin 20 tahun atau macam2 lagi. Ini amalan musyrik.

Oleh itu jauhilah Syiah dan pengamal bid’ah wp pakai serban sebesar lori balak atas kepala. Berwaspadalah dgn jenama HABIB krn majoriti puok ini sgt suka heret manusia pergi cium batu nesan. Kenalilah org alim yg jujur dlm agama dan tidak payah mengenali mrk krn trade mark mrk hanya satu bila menyampaikan ilmu iaitu disertakan DALIL SAHIH dari alQuran dan Hadis Sahih. Satu lg apabila dicop dgn jenama WAHABI… Itu adalah org yg benar krn nama itu SYIAH yg bikin pasal org yg dicop itu byk mendedahkan penipuan Syiah dlm agama. Jgn takut dgn kalimat WAHABI.. ia bukan virus ZIKA. Dan sesiapa sahaja yg sebut cop org dgn kalimat WAHABI ini, sahihlah dia SYIAH!!

Wallahu A’lam.

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: