Arabiyy

Tegakkanlah Agama Dan Janganlah Kamu Berpecah Belah

Bahaya Syiah Nusayriyyah Qaramitah

SYIAH NUSAYRIYYAH SYRIA
Tidak dapat dibayangkan betapa ramai yang disiksa, dipenjara, dirogol dan dibunuh oleh keluarga Asad di Syria sejak tahun 80 hingga kini! Bandar Hamah yang terkenal sebagai Bandar Ulama dibom oleh rejim Hafez al-Asad pada tahun 1982! Tahun 2011-2012 seramai 35000 ahl sunnah dibunuh, mereka dipaksa mengakui asad sebagi tuhan, bahkan ramai yang ditanam hidup-hidup. Apakah anutan dan ideologi mereka sebenarnya? Mereka menganut fahaman syiah batiniyyah, etheisme, sekuler serta aqidah al-ba’th al-‘arabi (arab sebagai agama) iaitu sekuler tahap pelampau.
Tidak dapat dibayangkan betapa jauhnya kesesatan pemuja-pemuja syiah dan para pengkahum mereka (termasuk ahbash dan matshabu)!
Orang-orang bodoh menyalahkan CIA, Mossad, USA, Rusia dan China. Yang benar sekiranya negara-negara kafir itu tidak wujud sekalipun, nusayriyyah tetap mengganas liar!!
Sekiranya bashar asad tidak membunuh, tetap haram menyokong asad kerana mereka itu syiah nusayriyyah qaramitah batiniyyah majusi yang lebih kafir dan lebih jahat dari yahudi dan nasrani. apalagi dengan perogolan2, pengeboman2/kezaliman-kezaliman/pembunuhan-pembunuhan yang tidak henti2. (tindakan Matsabbu yang menyokong asad tidak boleh dimaafkan samasekali)!!
Di Syria, mereka beraya dengan memijak-mijak al-Quran, mengatakan Asad sebagai Tuhan, memaksa orang ramai mengucapkan syahadah bahawa Asad adalah Tuhan.! (Tiada tuhan melainkan bashar!)
Lihatlah kepada sejarah, Khalifah Nazzam al-Malik dibunuh oleh nusayriyyah, al-Imam al-Ghazali juga cuba dibunuh oleh qaramitah nusayriyyah batiniyyah!
PENYEMBELIHAN KANAK-KANAK.
Mengapa mereka menyembelih kanak-kanak sunnah?
Kerana mereka menganggap itu sebagai balasan terhadap pembunuhan sunnah ke atas Husayn r.a. sedangkan syiah saba’iyyah itulah sebenarnya yang membunuh Husayn r.a. Mereka mencincang ahl sunnah, memotong anggota2 badan mereka hidup2, menanam lelaki dan perempuan sunnah hidup-hidup! Mereka bukan Islam!!
Fatwa Ulama’ Tentang Syiah Nusayriyyah
“هؤلاء القوم المسمون بالنصيرية هم وسائر أصناف القرامطة الباطنية أكفر من اليهود والنصارى ; بل وأكفر من كثير من المشركين وضررهم على أمة محمد صلى الله عليه وسلم أعظم من ضرر الكفار المحاربين مثل كفار التتار والفرنج وغيرهم . ”
“ولهم في معاداة الإسلام وأهله وقائع مشهورة وكتب مصنفة فإذا كانت لهم مكنة سفكوا دماء المسلمين .”
شيخ الإسلام ابن تيميه -رحمه الله-
“Mereka itu yang bernama nusayriyyah dan lain-lain kelompok qaramitah batiniyyah lebih kafir dari yahudi dan nasrani, bahkan lbh kafir dari kebanyakan musyrikin, bahaya mudarat mereka terhadap umat Muhammad saw lebih besar dari mudarat kuffar yang memerangi Islam seperti kuffar Tatar, Perancis dan lain-lain.
Permusuhan mereka dalam menentang Islam dan umatnya telah banyak berlaku lagi masyhur dan banyak buku yang dikarang tentang kejahatan mereka. Apabila ada saja peluang mereka menumpahkan darah muslimin.” Fatwa al-Imam al-Harrani.
Mereka menamakan kumpulan mereka sebagai ‘alawiyyin untuk mengaburi mata umat Islam, disokong oleh pengganas Peranchis. Muncul pada kurun 3 Hijrah, golongan pelampau, pengganas, ber’itiqad “Ali r.a. sebagai tuhan,

Ambilan agama Nusayriyyah Qaramitah.
Mencipta dan mencedok agama mereka dari Ibn Saba’ al-yahudi, agama kristian, majusi, hindu, budha, plato dan agama-agama musyrikin.
Pengasas nusayriyyah ialah : Abu Shu’ayb Muhammad ibn Nusayr al-Basri al-Numayri wafat 270H. Mengakui nabi dan rasul, mengangkat imam2 ahl bayt ke taraf tuhan, bahkan dalam masa yang sama mereka mencintai ‘Abd Rahman Muljam pembunuh ‘Ali r.a.! Ini satu kegilaan dan percanggahan fikiran yang sangat teruk.
Mereka meyakini Guruh itu ialah suara ‘Ali, dan kilat ialah tongkat ‘Ali!
Di sisi mereka, tiada solat Jumaat dan solat jamaah, tiada zakat dan haji, tiada puasa (puasa menurut mereka ialah menjauhi jima’ isteri pada waktu malam), mengganggap arak halal, ada malam upacara campur-baur lelaki perempuan seperti puak batiniyyah lain, dan tiada taharah.
Telah bersepakat ulama’ muslimin ASWJ bahawa haram berkahwin dengan mereka, memakan sembelihan mereka, mayat mereka tidak disolatkan, dan mereka tidak diambil sebagai tentera Islam. Ahl al-Sunnah wa al-Jama’ah menganggap mereka sebagai kuffar.
Kini, kuffar nusayriyyah telah membunuh 230,000 muslimin di Syria, dan mengebom semua masjid negara itu.
Bahkan menteri-menteri Asad terang-terang mengatakan “kami menyembah Asad sebelum menyembah Allah.!!”
Siapakah mereka ini sebenarnya??!

KESESATAN KHUMAYNI dan kesyirikan Imamiyyah.
Imam ahli bid’ah dan taghut : al-khumayni (1902-1989) menjadi Presiden Iran selam 10 tahun iaitu dari tahun 1979 hingga tahun 1989. Datuk berasal dari India, lalu berpindah ke Najaf Iraq dan akhirnya ke Khomein, Iran. Mati 3 Jun 1989 dikambus di bandar Tehran. Khomeini sangat diagungkan oleh para pengikutnya sehingga dimasukkan namanya dalam azan “Allahu akbar, Allahu akbar, Khoemini rahbar (pemimpin), ashhadu anna Muhammadan Rasulullah…”. Di Iran, Sesiapa saja yang mencela Khomeini dikenakan hukuman berat.

Khomeini Tiada Beza Dengan Syi’ah Zaman Lampau.
Ketika Khomeini menududuki kuasa pemerintahan Iran, ramai ahl al-sunnah terpukau dnegannya, sehingga mereka menganggap Khomeini seolah seorang mujtahid dan mujaddid Islam yang unggul. Akhiranya, mereka kecewa dan menyesal besar kerana jelas terbukti bhw Khomeini menzahirkan aqidah sesat rawafidh antaranya mengkafirkan sahabat Nabi saw. Selain itu, Khomeini didapati bersekongkol dengan rejim2 arab ketika itu untuk menanagkap dan membunuh tokoh-tokoh gerakaan islam ahl al-sunnah khasnya al-Ikhwan al-Muslimiun. Konspirasi ini dijelaskan oleh Shaykh Sa’id Hawwa dalam bukunya “Aliran Khomeini, Sesat Aqidah dan Menyeleweng Dari Prinsip-prinsip Islam, Abu al-Hasan ‘Ali al-Nadawi, dan Dr. ‘Abdullah ‘Azzam dalam ucapan-ucapannya. Prof al-Qaradawi yg sejak sekian lama mengusahakan Program Sunnah-Syiah juga akhirnya menyesal kerana syiah tetap tegar dengan pemikiran yahudiyyah saba’iyyah.

Khomeini menzahirkan kalimah2 kufur dan sesat secara terang-terangan. Antara kata-kata Ayat al-Shaytan Khomeini al-kazzab ini terhadap Ahli Sunnah :
Antara kesesatannya ialah
MENSYIRIKKAN ALLAH
1. Khomeini al-Fasiq berkata, “Mestilah diyakini bahawa imam-imam kita mempunyai maqam-maqam tertinggi yang tidak dicapai oleh mana-mana malaikat yang dekat dengan Allah dan tidak dapat oleh mana-mana Nabi yang diutuskan.” Khomeini, al-Hukumah al-Islamiyyah, ms 52.
2. “Iman seorang Syi’ah tidak sempurna, kecuali setelah menentang Ahli al-Sunnah…Apabila seorang Ahli sunnah bersemangat mengamalkan ibadah, maka dia telah bersemangat mengamalkan kebatilan.” [Lihat al-Khomeini, al-Hukumah al-Islamiyah, ms 83.
3. “Adapun Nawasib (Ahli Sunnah) dan Khawarij (semoga mereka dilaknati Allah) tanpa ragu-ragu adalah najis.” Lihat : al-Khomeini, Tahrir al-Wasilah, jld 1, ms 118.
4. Imam-imam mentadbir alam menggantikan Allah, memberi rezeki dan menyembuh penyakit-penyakit! Kashf al-Asrar, ms 92. Ahmadinejad berkata, “Kalau bukan imam-imam (syiah) yang mentadbir alam, maka siapa lagi??”
MENGKAFIRKAN DAN MENYESATKAN SAHABAT
5. Dua shaykh (Abu Bakr dan ‘Umar r.a.anhuma) menentang al-Quran, menentang serta menzalimi Fatimah dan keturunannya, menghalalkan dan mengharamkan dalam agama sesuka hati, kami tunjukkan kejahilan kedua-duanya terhadap hukum-hukum Tuhan dan agama! Kashf, ms 126. Dalam kitab-kitab syiah, Abu BAkr al-Siddiq dan ‘Umar al-Khattab yang mulia itu digelar sebagai “Dua berhala Quraisy.”
MENGHINA NABI MUHAMMAD DAN PARA NABI
6. Nabi-nabi hatta Nabi Muhammad saw tidak berjaya membaiki alam, sehinggalah muncul imam mahdi yang ditunggu-tunggu, dialah yang akan membaiki alam. Kata-kata ini jelas kufur dan satu penghinaan terhadap Allah dan semua nabi. Dalam Kashf al-Asrar, Khomeini menulis, Kalaulah nabi seoang yg jujur dalam menyamapaikan risalah, pasti tidak berlaku perselisihan, perpecahan dan peperangan dalam umat ini, pasti tidak berlaku khilaf dalam usul dan furu’. ms 155. Alangkah besarnya penghinaan Khomeini terhadap aLLAH, agama, nabi dan islam sehingga boleh mengeluarkannya dari Islam.
MENGHALALKAN DARAH AHL AL-SUNNAH
7. Ahl Sunnah menyokong ‘Umar dalam kesalahan-kesalahannya, mengutamakan pendapat-pendapat ‘Umar mengatasi ayat-ayat al-Quran.
8. Khomeini menuduh ‘Umar r.a. sebagai kafir dan melakukan perbuatan-perbuatan kufur. Ini benar-benar menyalahi aqidah Islam. al-Imam Abu Zur’ah al-Razi telah menyatakan bahawa pencela sahabat adalah zindiq (munafiq). Di sisinya, sahabat yang bersih dan benar-benar beragama hanya lah ‘Ali ibn Abi Talib, Salman, Abu Zarr, ‘Ammar, Miqdad, al-Hasan, al-Husayn, al-‘Abbas dan Ibn ‘Abbas. Manakala Sahabat lain semuanya telah salah kerana melantik Abu Bakr al-Siddiq sebagai khalifah, sedangkan al-Quran telah memuji sahabat baginda semuanya tanpa kecuali, telah diampunkan dosa-dosa mereka, dikurniakan keredhaaan Allah dan dijamin syurga. Abu Bakr dituduh jahil agama kerana kononnya memotong tangan kiri seorang pencuri dalam satu kes, membakar pencuri lain dan menyokong Khalid ibn al-Walid membunuh Malik Nuwayrah. Yang lebih menzahirkan kebodohan dan kejahatan Khomeini ialah menuduh ‘Umar merejam perempuan hamil dan perempuan gila, jahil hukum mahar, mengharamkan haja tamattu’, nikah mut’ah, dan membakar pintu rumah Nabi saw. ms 128. Begitu mudah puak sesat mencipta fitnah, menipu dan mengkafirkan sahabat-sahabat yang merupakan wali-wali terbesar di muka bumi ini. al-Imam al-Shafi’ei berkata, “Tidak saya temui golongan yang paling kuat berdusta seperti rafidhah (syiah).”
9. Khomeini menuduh Nabi membuat al-Quran dan menyembunyikan Surah al-Imamah dalam al-Quran. Ini tidak syak lagi satu kekufuran kepada Allah, Rasul dan al-Quran!
10. Dia juga berkata, “Zahir nass haram mengumpat mu’min, tetapi harus mengumpat mukhalif (penentang yakni sunni) kecuali apabila perlu taqiyyah,…” al-Makasib al-Muharramah, 1/249.
11. Mengutuk dan menggelar ahl al-sunnah sebagai pengembala unta yang hina lagi mundur, binatang-binatang buas, penghuni gurun sahara yang bodoh, golongan yang bertaqlid kepada Ibn Taymiyah dan sejahat-sejahat manusia.
FATWA2 YANG MENYESATKAN
Antara Fatwa Fiqh Khomeini yang gila dan sesat:
i. harus mut’ah dengan penzina walau makruh, Tahrir al-Wasilah, 2/265. Masyhur dari kalangan syiah keharusan bermut’ah dengan isteri orang lain. Ini satu kekufuran yang jelas.
ii. Pendapat Yang kuat, sunni adalah sama seperti kafir harbi, bahkan harus mengambil harta mereka dimana sahaja, dengan apa cara sekalipun, dan wajib khumus (1/5 untuk imam). Tahrir, 1/318.
iii. tidak salah mut’ah dengan kanak-kanak atau bayi dengan memeluk, mencium dan berlaga-laga peha. Ibid, 2/241.
iv. wajib membayar khumus iaitu 1/5 dari gaji pendapatan kepada imam-imam. Tidak hairanlah mereka itu kini kaya-raya dan senang-lenang tanpa diketahui apa pekerjaan mereka yang rasmi! Dalam Islam khumus ialah untuk Allah, RAsul, kerbata baginda, anak-anak yatim dan orang-orang miskin. Itu pun tidak diambil oleh Nabi saw untuk dirinya walau halal. Baginda menghadiahkan bahagian baginda kepada anak-anak yatim dan faqir miskin.

Bolehkah kagum dan memuji ahli bid’ah mukaffirah? mengambil sebagai imam dan idola?
Ulama ASWJ ijma’ bahawa haram memuji ahli bid’ah, duduk bersama, bercakap-cakap bersama ahli bid’ah tanpa sebarang maslahah, apalagi mengambil mereka sebagai idola dan imam!! Menurut al-Imam ‘Abd al-Rahman ibn ‘Amr al-Awza’ei (w177H), ahli bid’ah itu sekiranya tersembunyi bid’ah mereka, dapat dilihat siapakah sahabat-sahabat rapat dan idola mereka!
Ibn Sirin dan al-Imam Abu Qilabah al-Raqashi berkata,
“Jika kamu melihat seseorang duduk-duduk bersama ahli bid’ah, berikanlah peringatan keras dan jelaskanlah kepadanya tentang keperibadiannya. Apabila ia tetap duduk-duduk bersama ahli bid’ah setelah ia mengetahuinya, maka jauhilah ia kerana ia termasuk pengikut hawa nafsu (ahli bid’ah)“. (al-Barbahari, Sharh al-Sunnah, ms 144)
Khomeini sebenarnya bukan bapa revolusi Islam Iran.
Sudah sampai masanya golongan ahl al-sunnah yang terpukau dengan khomeini sedar, insaf dan bertaubat dari kejahilan dan kesesatan mereka serta mensahihkan kembali aqidah mereka dari semua khurafat yang membinasakan.

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: