Arabiyy

Tegakkanlah Agama Dan Janganlah Kamu Berpecah Belah

Kesesatan dan Bahaya Agama Syi’ah

Agama Syiah.
1. Walau ada segelintir Syiah sederhana yang sangat rapat dengan Ahl al-Sunnah spt Syi’ah Zaydiyyah, tetapi kebanyakan Syiah menyeleweng dari Islam secara total. Mereka berfahaman mu’tazilah jahmiyyah dalam sifat2 Allah, menolak sifat istiwa’ Allah di atas ‘Arasy, mengatakan Allah wujud tanpa bertempat seperti aqidah jahmiyyah yang sesat. Ada syiah yang berfahaman mujassimah iaitu mengatakan Allah berjisim seperti makhluk, Allah bersifat al-bada’ iaitu ilmu Allah itu didahului kejahilan, bahkan di kalangan mereka ada yang berfahaman batiniyyah qaramitah nusayriyyah isma’iliyyah sehingga menjadi agama yang lain, yang bukan Islam, terkeluar dari Islam, ya’ni menjadi agama baru. Sehingga ada di kalangan mereka yang menggangap Ali sebagai Tuhan.

2.Mereka adalah khawarij membunuh umat Islam, bersekongkol dengan kuffar dan musyrikin spt Yahudi dan Nasrani serta musyrikin (Mongol dan Tatar). Mereka bersekongkol dengan pasukan salib Amerika dan Zionis yahudi memerangi Kerajaan Islam Afghanistan, palestin dan gerakan2 Jihad.
Mereka adalah nawasib krn menentang Nabi saw, keluarga baginda dan mengkafirkan sahabat baginda, bermuka2 mencintai Ali dan ketrunannya. Bahkan Nabi sebenar di sisi pelampau mereka ialah Sayyiduna ‘Ali ibn Abi Talib, bukan Nabi Muhammad saw.

3. Menurut agama Syiah, Al-Quran yang ada kini tidak betul dan tidak tulen, bahkan telah ditukar ganti. Selain itu mereka mentafsirkan al-Quran hawanafsu mrk yg jahat, maka layaklah mereka mjd penghuni Neraka Jahannam. al-Imam al-Shafiei r.a. menamakan mrk sbg akzabun nas iaitu golongan yang paling kuat menipu. Sepanjang sejarah mrk didapati mencipta sgt byk hadith2 palsu.
4. Syiah juga mempunyai sikap melampau2 terhadap imam, di mana imam mereka di anggap mengetahui yang ghaib, mempunyai kedudukan lebih tinggi dari nabi-nabi, para imam bersama Allah mengurus alam ini, apabila mereka ditimpa kesusahan mereka berdoa meminta pertolongan dari imam2 mereka.
5.Menurut agama syiah, semua manusia terutama ahl al-sunnah adalah anak zina yang halaal darah mereka. Ahl sunnah adalah kafir, bahkan lebih kafir dari yahudi dan Nasrani, sbb itulah mrk membantu kuffar setiap kali ahl sunnah diperangi oleh org2 kafir. Menolak mut’ah adalah kafir. Mereka bersolat menyembah kubur para imam. para pemerintah selain imam 12 adalah taghut (jd khumeini? taghut). Yang lebih membahayakan, sesetengah umat Islam dan pelampau2 sufi tariqat seolah2 menyokong syiah, atau memandang enteng akan kesesatan syiah.

6.Kezaliman Kebinatangan Penganut Agama Syiah Khawarij.
Di Syria, Iran, Iraq, Bahrain, mrk membunuh kanak-kanak dan wanita, kanak2 disiksa dengan dicabut kuku-kuku jari tangan dan kuku kaki mereka, dipancung, digantung di tali2 gantung, merogol wanita2 Islam Ahl SUnnah, membunuh pemuda2 dengan bermacam2 jenis penyiksaan, dibakar, ditikam, dipukul, diliwat dan ditembak sesuka hati.! (Sila dengar dari youtube: http://www.youtube.com/watch?v=uQ-hNSyzIkg
7.Syiah menolak hadith2 Nabi yang sahih, suka bertaqiyyah menipu umat, menghalalkan zina dan pelacuran dengan nama nikah mut’ah.!
8.Kesimpulan, wajib keatas umat Islam memelihara aqidah dengan bersungguh2 mempelajari aqidah ahl sunnah, memelihara diri, keluarga dan sahabat serta jiran2 dari penyakit kesesatan khawarij dan racun Syiah yg mengajak ke pintu2 Jahannam, sentiasa bersama ulama’ ahl sunnah dan jamaah muslimin serta membaca hadith2 Nabi saw yang sahih.

Harga RM35.90, + poslaju RM4.50. Jumlah RM40.00 shj (Sem Malaysia). Sabah Sarawak pos ialah RM6.

Brunei dan Singapura kos pos laju RM44.00, (pos biasa RM20.00 sampai selepas seminggu).

Ingatlah semua kelompok dlm Neraka Jahannam kecuali ahl al-sunnah yg tulen, ahli hadith, sunnah aqidah dan manhaj, sunnah zahir dan batin, sunnah pd aqidah, amal, lafaz dan akhlak. Mrklah satu2nya calon ahli syurga sebagaimana yg dijamin oleh Nabi saw.

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: