Arabiyy

Tegakkanlah Agama Dan Janganlah Kamu Berpecah Belah

Wala': percaya, taat dan kasihkan Yahudi

Hukum menyokong Yahudi, golongan yang dimurkai Allah adalah haram dan kufur. Sesiapa yang taat yahudi walau dalam satu perkara maka ia menjadi murtad berdasarkan nas al-Quran al-‘Azim. Pada waktu itu, tidak berguna lagi semua ibadat zahir dan dakwaan islam.

1. “Sesungguhnya orang-orang yang murtad kembali ke belakang mereka, setelah jelas kepada mereka hidayah Allah (pengharaman mentaati Yahudi), syaitanlah yang telah menghiaskan (mencantikkan) kekufuran itu kepada mereka dan menipudaya mereka.”

Mengapa murtad??

“Mereka mjd murtad kerana mereka berkata kepada orang2 yang benci kepada (syariah) yg diturunkan Allah, “kami akan patuhi kamu dalam setengah perkara…” Surah Muhammad: ayat 25-26.

Maka, bagaimana dengan orang yang meminta nasihat dari yahudi musuh Allah untuk menghancurkan Islam dan membayar mereka RM60 juta?

2. Allah telah menghukum mereka iu sbg murtad. “Wahai org2 beriman sekiranya kalian taat kepada sebahagian dari ahli kitab , mereka memurtadkan kamu selepas kamu beriman.” (Ali ‘Imran:100)

3.”…jangan kamu mengambil bitanah (teman rapat; penasihat) selain dari kamu…(Al ‘Imran;ayat 118)

4. Wahai org2 beriman, sekiranya kamu taat kepada org2 kafir, mereka memurtadkan kamu, lalu kamu kembali menjadi rugi serugi-ruginya. (Ali ‘Imran: 149)

5.”Sekiranya mrk benar2 beriman kepada Allah, dan Nabi dan (al-Quran) yang diturunkan kepada baginda, pastilah mereka tidak mengambil orang2 kafir sbg awliya’ (kekasih dan pemimpin)…” (al-Ma’idah:81)

5. Kamu tidak akan dapati org2 yg beriman kepada Alah dan Hari Akhirat, berkasihan2 dengan org2 yg memusuhi Allah dan Rasul…(al-Mujadilah: 22)

6. Jgnlh org2 beriman mengambil org2 kafir sebagai awliya’ (sahaabt baik atau pemimpin)….Ali ‘Imran ayat 28.

7. Jangan kamu ambil org2 yahudi dan nasrani sebagai awliya’, sesiapa yang berwala’ kpd mereka, maka sesunggungnya ia dari klangan mereka…(al-Mai’dah:51). Lihat juga ayat 1 surah al-Mumtahanah.

Maha benar Allah SWT.

Advertisements

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: