Arabiyy

Tegakkanlah Agama Dan Janganlah Kamu Berpecah Belah

Bahaya Akhbar2 Fasiq

1. Kebanyakan bahkan hampir seluruh berita akhbar perdana adalah batil dan palsu. Kandungannya adalah racun yang merosakkan dan menggelapkan hati. Oleh itu, wajib berhati2 ketika membacanya supaya tidak terjatuh ke dalam fasiq dan munafiq. Sekiranya boleh, boikotlah akhbar2 musuh yg fasiq.

2. Kebanyakan penulis dan pengarang adalah sekularis dan tidak sempat solat atau tidak solat. Mereka adalah fasiq dan tulisan mereka adalah bohong. Antara aqidah kepercayaan sesat mereka ialah Beriltizam dan komited kepada agama adalah pelampau (agama). Baca buku Dilema Seorang Wartawan Islam oleh Roslan Hamid.

3. Para penulis akhbar2 fasiq amat berusaha menutup aib artis2 lacur yg menagih dadah dan arak, ditutup mata dan muka mrk, disembunyikan nama dan identiti mereka. tetapi sekiranya ada ‘ustazah’ atau ‘ustaz sekolah’ yg mengajar iqra’ dan al-Quran melakukan dosa kecil (spt tercabul atau bertumbuk cthnya), maka cepat2 dituliskan namanya, dipaparkan mukanya, ditulis kesalahannya seolah2 telah sabit!!

Pemimpin2 sesat, bid`ah, kafir dan munafiq semuanya difatwakan sebagai baik, tepat, betul, maju, hebat, bermoral, agung, suci , maksum, dewa dan tidak pernah melakukan kesalahan.!

4. Oleh itu, para penulis tersebut bukan beraqidah Ahl Sunnah kerana tidak memperkatakan kebenaran, tidak menutup aib ulama’ dan orang2 salih. Penulis2 munkar dan sampah tersebut ibarat munafiq yang menyebar fitnah, menghasut dan mengadu domba. Lebih teruk dari penulis2 buku lucah. Anjing2 taghut selamanya mjd anjing, di dunia dan di Akhirat.

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: