Arabiyy

Tegakkanlah Agama Dan Janganlah Kamu Berpecah Belah

Kepada Dekan2 Universiti

Akm wbt..,

Tuan2 yg dirahmati Allah..
Pelajar2 sgt ramai terlibat dalam maksiat mendedahkan aurat secara melampau, memandu secara berbahaya (membunuh), khalwat, zina, bising memekik-mekik, mengilai2, mengganggu penduduk taman, biadab, berdating haram, meninggalkan solat jamaah dan…

Ketahuilah, Allah telah menyatakan dalam kitabNYa bhw punca keruntuhan dan kerosakan umat ini disebabkan 2 perkara;

1.pengabaian kitab Allah yakni aqidah al-Quran diabaikan, diajarkan secara tidak tepat. Bahkan yg diajarkan hari ini ialah aqidah mu`tazilah dan murji’ah, bukan aqidah Sunnah. Hidupkan ilmu-ilmu syariah dan hadith di univ kalian.
2.pengabaian solat jamaah 5 waktu. Kempenlah solat jamaah berhabis-habisan. Bukankah Nabi menyuruh hadir jamaah dan mengancam untuk membakar…

Wajib kalian memperjuangkan 2 aqidah ini sekiranya benar2 beriman kpd Allah dan Hari Akhirat sebelum mati. Sekiranya cuai dan berpaling, maka kalian akan mati dan bertemu Allah dalam dosa fasiq, zalim, kafir dan munafiq, maka kalian menanggung segala dosa setiap pelajar yg rosak, dan azab di dalam Api Neraka Jahannam yg amat dahsyat.

Alasan tidak tahu, atau menuding jari kepada ibubapa dan latarbelakang, tidak akan menyelamatkan anda dari AZAb ALLAH…azab kubur dan azab Akhirat.

Jgn leka dengan dunia yang menipu dan memperdaya. Dunia bukan matlamat. Dunia ini tidak bernilai walau sebelah sayap nyamuk.

Wassalamu ‘ala manit taba’al hudaa…

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: