Arabiyy

Tegakkanlah Agama Dan Janganlah Kamu Berpecah Belah

Sekolah Kebangsaan Sekular dan Batil?

Ada Kesesatan Di Sekolah Kebangsaan

Wajibkan Solat Jamaah di Sekolah

Bismillah.

Terdapat kesesatan dan kebatilan dalam sistem pendidikan sekular kebangsaan. Pendidikan agama yang sahih sebagaimana yang ditunjukkan dan dikehendaki oleh Nabi saw tidak ditekankan.

1. Tiada solat jamaah zuhur dan asar dalam jadual sekolah2 kebangsaan kendalian kerajaan sekular bid`ah. Guru-guru yang berusaha atas inisiatif sendiri menghidupkan jamaah diugut dan disindir oleh puak munafiq dan batil. Sedangkan Solat Jamaah adalah wajib untuk melatih anak-anak bersolat dan menanamkan aqidah iman dalam hati mereka. Sabda Nabi saw, “Suruhlah anak-anak kamu bersolat ketika berumur 7 tahun dan rotanlah mereka agar bersolat ketika telah berumur 10 tahun.” (Hadith riwayat Abu Dawud). Atau tidak percaya hadith dan sunnah?!!

Menurut mereka, belajar melukis, bermain di padang dan persatuan sia-sia itu lebih penting dari solat yang merupakan tunjang aqidah, pembeza antara iman dan kufur, tauhid dan syirik! Ini Islam Murji’ah ajaran sesat sepanjang sejarah.

Solat adalah kayu ukur yag menentukan keselamatan dari azab kubur dan kejayaan melintasi Titian Sirat!

2.Biasanya mensyuarat guru (sebenarnya taklimat) memakan masa yang cukup panjang, memakan masa zuhur dan asar. Ini perlu diperbetulkan sekiranya benar2 beriman dan mahu mati dalam iman.

3.Tiada surau yang luas untuk memenuhkan semua pelajar menunaikan salat jamaah. Mungkin pembinaan masjid surau yang merupakan mahar syurga tidak penting bagi kelompok sekular jaahiliyyah lagi bid`ah sesat. Banyak sekolah tidak mempunyai surau. Sila wajibkan pembinaan surau kerana Allah dan agamaNya wahai pemimpin sebelum kamu mati! agar tidak termasuk dari kalangan pemikul amanah yang zalim dan jahil! (Lihat akhir surah al-Ahzab)

4. Kebanyakan pentadbir biasanya (bukan semua) meringan-ringankan solat, anti syariah, menolak kewajipan hudud dan qisas. Pentadbir dari kalangan wanita pula adalah bersalahan dengan hadith sahih, haram dan berdosa mengakibatkan kegagalan dan fasad!

5. Bangunan2 sekolah biasanya tidak mengadap kiblat. Mungkin akibat kejahilan arkitek, pemaju dan pemerintah sendiri.

6.Tiada pembelajaran bahasa Arab (hukumnya wajib dalam Islam) secara serius. Sepatutnya Bahasa Arab diwajibkan di setiap sekolah setiap hari, bukan sekali seminggu.

7.Tiada tahfiz al-Quran secara serius, hanya tahfiz 3 qul dan sedikit2 lagi yang tidak menggemukkan dan tidak menghilangkan lapar dahaga!! Sepatutnya sekolah rendah 10 juz, sekolah menengah 10 juz.

8.Tiada pendidikan Islam melalui hadith dan sunnah, yang ada ialah pendidikan agama bentuk logik akal ala Mu`tazilah!! Jahmiyyah!! Sila lihat buku teks pendidikan Islam, hampir-hampir tiada hadith Nabi!!

9.Percampuran yang dahsyat antara murid2 lelaki dan perempuan, bahkan antara pelajar muslimat dengan pelajar2 lelaki kafir. Sehingga saling menjeling, bermain mata, saling bergurau dan ketawa!! jalan kepada kerosakan zina dan murtad! Munkar mana yg lebih besar dari ini?!

Adakah ini barnamaj (program) menuju kemurtadan secara halus?…

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: